Slik finner du den perfekte kjolen som bryllupsgjest

Er du invitert til bryllup, men mangler fortsatt den perfekte kjolen som bryllupsgjest? Da er det hjelp å få! Her finner du gode råd om hvordan du finner en kjole som passer både bryllupets tema og din personlige stil.

Når man skal delta som gjest i et bryllup, kan det faktisk være ganske vanskelig å velge den perfekte kjolen. Flere faktorer spiller inn, der kjolen skal passe til anledningen, din egen personlige stil og kroppsform. Vi har derfor laget en liten guide om hvordan du på best mulig måte finner den perfekte kjolen som bryllupsgjest.

Hva er dresscoden?

De klassiske kjolene for bryllup er ofte lange gallakjoler, som for eksempel paljettkjoler, satengkjoler, blondekjoler eller langermede kjoler. Men før man velger sin kjole, må man ha oversikt over bryllupets kleskode. Er det en avslappet eller formell anledning? Eller er det et vinter- eller sommerbryllup? Det kan også være et spesielt tema? Alt dette må du ha oversikt over først.

Finn en kjole som passer din form

Akkurat som med all bekledning er det viktig å tenke på passformen. Du bør derfor velge en kjole som passer din kroppstype og fremhever din figur. Er du lang og slank, kan du trygt velge en lang og tettsittende kjole som fremhever din lengde.

Er du kort, er det alltid fordelaktig å velge en kjole som får figuren din til å virke lengre. Det kan for eksempel være en midikjole eller en kjole som er lengre bak. Et godt triks er også å velge en kjole med søm over midjen. Har du vakre former, er en midikjole med V-utringning og søm i midjen alltid et godt valg. Det fremhever dine vakre kurver, og du kan enkelt føle deg komfortabel i kjolen. Ikke alle velger en kjole som bryllupsgjest. Hvis du vil være stilig og formell, men kjole ikke helt er din stil, kan du ta en titt på et par flotte dresser. Dresser er alltid et godt alternativ til kjoler, slik at du fortsatt kan holde deg innenfor den klassiske formelle kleskoden.

Den perfekte fargen

Fargen på kjolen din kan også ha stor betydning for ditt endelige valg. Som gjest bør du unngå en hvit kjole, da denne fargen tradisjonelt er reservert for bruden. Det finnes også en uskreven regel om å unngå røde og svarte kjoler, men det avhenger igjen av hvor tradisjonelt bryllupet er. Hvis du er usikker på fargen, kan du alltid velge en nøytral farge eller fine pastellfarger.

Hvor skal jeg lete?

Søk alltid på et sted der du føler deg trygg og der det er et bredt utvalg av kjoler. Kjoler som alltid er populære kommer fra merker som Karmamia, Emm Copenhagen, Custommade, Stella Nova, RAVN RAVN og Copenhagen Muse. Hvis du er usikker på hvilken type kjole som passer deg, bør du lete på et sted der du kan få god hjelp, slik at du til slutt finner en kjole der du føler deg komfortabel.